Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Антонівці висадили 4 тисячі сіянців сосни кримської

Представники кількох громадських організацій, політичних партій та мешканці селища Антонівки та Херсона висадили на території Херсонського лісництва сіянці сосни кримської.

На 1,2 гектарах планують утворити лісопаркову зону, де зможуть відпочивати жителі передмістя та городяни.

Як повідомила голова громадської організації «Антонівська хвиля» Ганна Зарудня, ще 2012 року активістів занепокоїла інформація про те, що ця територія нібито розподілена між приватними особами.

«Кожна ділянка начебто вже мала свій кадастровий номер. Було звернення до обласної прокуратури. Ми не знаємо напевне, чим все закінчилось, але нас турбує, щоб ця чудова ділянка не була захоплена. А на цій галявині ми хочемо створити лісопарк, як це було ще 1967 року, місце відпочинку для жителів Антонівки та міста», – прокоментувала Ганна Михайлівна.

Ґрунт був підготовлений під висадку, посадковий матеріал надало ДП «Херсонське лісомисливське господарство».

Всього на суботнику, одним із ініціаторів якого виступив депутат Херсонської обласної ради Юрій Рожков, було висаджено близько 4 тисяч сіянців сосни кримської, яка прекрасно акліматизована у нашому краї. Є на території Антонівки ще одна галявина під заліснення, але спеціалісти радять починати підготовку ґрунту та висадку лише наступного року, оскільки на цій площі сталась пожежа.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН