Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Бериславі на Масляну спалили Зиму

Масляна – це свято проводів зими холодної, свято зустрічі весни ясної.
Веселе святкування, яке триває цілий тиждень, бо як казали раніше, чим веселіше
свято, тим швидше прийде довгоочікуване тепло.

Весело та гамірно було 17 лютого в районному Будинку культури, де відбулося традиційне, улюблене усіма, народне свято Масляної. На свято завітали голова районної державної адміністрації Олександр Гомон, перший заступника голови районної державної адміністрації Ірина Дробиш, мешканці і гості міста: молодь, люди старшого покоління, сім’ї з дітьми.

Перед початком театралізованого відкриття, учасники святкового ярмарку влаштували для гостей справжнісінький кулінарний фестиваль. Чого ж тільки не було на незвичайно вбраних столах? Смаколики на будь – який вишуканий смак, вареники, пироги, ну і звичайно ж, герої Масляної – млинці! До цієї смакоти додавався український колорит сервірування та вбрання самих учасників ярмарку.

В святкуванні взяли участь колективи працівників та учнів загальноосвітніх шкіл міста, дошкільних навчальних закладів, Центру юнацької та дитячої творчості, ТОВ “Берислав – хлібозавод”, ФОП Ракітської Л.К, Райспоживспілки, Центральної районної та дитячої бібліотек.

Свято не обійшлося без жартів, народних пісень і танців. У актовій залі районного Будинку культури водили святкові хороводи під виступи кращих виконавців та аматорських колективів району: вокального ансамблю “Джерело” та солістів районного Будинку культури, вокального ансамблю “Любава” та “Перлина” Веселівського СБК, вокального ансамблю “Кам’янчаночка” Одрадокам’янського СБК, вокального ансамблю “Надія” Милівського СБК, вокального колективу “Глорія” КЗ “Бериславський медичнимй коледж”.

Веселі жарти та позитивний настрій усім присутнім дарував театр місцевого факту “Забава” Новокаїрського СБК. Гості свята весело приймали участь у різноманітних конкурсах, іграх, розвагах.

Фінальним акордом позитивного, по справжньому весняного свята стало спалення Зими. Усі учасники театралізації просили пробачення одне в одного, вигукували “Гори, гори, Масляна!” і разом з гостями водили хороводи навколо палаючого опудала під традиційні веснянки.

Бериславська РДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН