Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Робота голови Музиківської ОТГ оцінена урядом

Відбулось засідання регіональної платформи з вироблення політики місцевого самоврядування Херсонського регіонального відділення Асоціації міст України за участі лідерів громад, народного депутата України Олександра Співаковського та представників влади.

Тема актуальна – Проект Держбюджету на 2018 рік, від формування якого залежить розвиток територій. Попри дискусії учасники ділились і успішним досвідом. Приклад – Музиківська ОТГ, яка суттєво збільшила за рік доходи в бюджет. Тож за багаторічну роботу на благо громади було вручено подяку від Кабінету Міністрів України голові Музиківської об’єднаної територіальної громади Олександру Лейбзону.

11 років Олександр Арнольдович очолював Музиківську сільську раду. На виборах голови об’єднаної територіальної громади, в яку увійшли Висунці, Мірошниківка, Східне, Загорянівка і власне Музиківка, теж здобув перемогу. За час діяльності ОТГ впроваджено кілька успішних проектів за підтримки міжнародних інституцій. Статус міста обласного значення дає переваги у розподілі власних коштів громади і фінансування з Держбюджету. За цей час впроваджена програма, за якої жителі ОТГ можуть отримати спеціалізовану медичну допомогу у трьох клінічних лікарнях Херсона.

Секретар Херсонської міської ради Олена Урсуленко подякувала Олександру Лейбзону за багаторічну працю і вручила урядову нагороду. У вітальному слові вона висловила надію на подальшу співпрацю Херсона і Музиківської ОТГ, прокоментувавши:

«Музиківська об’єднана територіальна громада є прикладом результативної роботи команди однодумців, яка в 5 разів збільшила дохідну частину бюджету, спрямувавши його на розвиток. Бюджет Херсона 2018 не обіцяє бути простим. Багато поправок до існуючого бюджетного кодексу, якщо будуть підтримані депутатами Верховної Ради України, дадуть додаткове навантаження на місцеві бюджети. Можна скаржитися на відсутність грошей, а можна поміркувати і зосередитися на наповненні дохідної частини бюджету Херсона. Вона не налаштована, на жаль, не опрацьована так, щоб розвивати наше місто. Часу обмаль. Також потрібен і грамотний підхід у формуванні видаткової частини бюджету, це має велике значення для жителів нашого міста, бо від цього залежить їх якість життя. А для цього повинна бути команда. Команда, яка буде працювати на розвиток громади, а не просто “освоювати” бюджетні кошти».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН