Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні благодійники підтримують культуру

Фірма “ОСА” продовжує традицію благодійності. Головна бібліотека області – наукова, універсальна, яка носить ім’я українського письменника Олеся Гончара, відзначила своє 145-річчя. Святкування приурочили до Міжнародного дня бібліотек.

Наприкінці 19 століття херсонці відчули потребу у міській громадській бібліотеці. На кошти, що виділила місцева влада і зібрали меценати, була побудована одна з найгарніших будівель у Херсоні (зараз – міський РАГС), в якій розташувалась книгозбірня. Наприкінці ХIХ століття бібліотеку називали “барометром розумового життя суспільства”. Її життєздатність зміцнювали губернська та земська влада, найбільш передові та впливові городяни. Традиція підтримувати книгозбірні продовжується і сьогодні. На святі було вручено багато квітів та подарунків.

«На наше свято не були виділені додаткові кошти. Прикраси й подарунки, частування в холі – це все завдяки меценатам, яким ми щиро вдячні», – подякувала благодійникам генеральний директор ХОУНБ ім. О. Гончара Надія Коротун.

На гостей чекала дегустація вареників від фірми «Оса». Всі, хто купує продукцію торгових марок херсонського виробника, знають, що вареники й пельмені не відрізнити від маминих і бабусиних. На урочистостях кращі працівники книгозбірні отримали сертифікати на продукцію, щоб побалувати близьких смачними і корисними стравами.

Херсонська фірма, яка є однією з найкрупніших виробників заморожених напівфабрикатів в Україні, активно підтримує заклади культури, мистецькі заходи.

Учасникам першого в країні фестивалю людей поважного віку «Золотий вік» компанія «Оса» теж підготувала дарунки. Продукт, зроблений з любов’ю до споживачів, завжди приємно дарувати. А продукція «Оси» перевірена часом і завжди робиться для тих, хто любить якість і цінує натуральність.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН