Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Як агропроект на півдні України об’єднав посла Швеції в Україні і нардепа Співаковського

На Херсонщині відбувся запуск потужного агропроекта «Сприяння виходу українських МСП плодоовочевого сектора на світовий та внутрішній ринки і включення їх до ланцюгів доданої вартості», в якому взяли участь Надзвичайний та Повноважний Посол Королівства Швеції в Україні Й.В. Андреас фон Бекерат, заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Наталія Микольська, директор Департаменту регіональних програм Міжнародного торгового центру пан Ашиш Шах, представники Одеської та Миколаївської облдержадміністрацій, депутати обласної ради, представники бізнесу.

На своїй Facebook сторінці народний депутат Олександр Співаковський написав: «Як голова депутатської групи з міжпарламентських зв’язків Україна-Швеція, хочу висловити щиру вдячність Надзвичайному та Повноважному Послу Королівства Швеції в Україні Й.В. Андреасу фон Бекерату за допомогу у реалізації цього дуже важливого проекту як для підприємців, так і для міста Херсона, адже без підтримки Уряду Швеції, цей проект неможливо було би здійснити.

Швеція є одним з найбільших прихильників України серед країн ЄС, яка підтримує нашу державу у трьох сферах: енергетична незалежність, управління, розвиток приватного сектора і саме цей проект сприятиме середньому та малому бізнесу вийти на ринки ЄС.

Представники Херсонської обласної державної адміністрації розповіли гостям про потенціал Херсонщини, відзначивши конкурентноспроможність нашої плодоовочевої продукції, важливість розвитку зрошення, про якість нашої продукції.

Також, було зазначено про важність даного проекту завдяки налагодженню зв’язків між Україною та країнами ЄС для того, щоб ми могли поставляти свою продукцію в Європейський Союз, адже багато фермерів не знають, з чого починати роботу над тим, щоб ця продукція потрапила на ринки ЄС.

Проект буде реалізовуватися протягом 4 років в декілька етапів. Під час першого етапу є наміри розробити дорожню карту для підприємств плодово-овочевого сектору. Також планується відкриття офісу в регіоні. Наступний етап – це інформаційна робота з підприємцями, проведення тренінгів та навчань по необхідній документації для виводу товарів на ринок ЄС».

хер посол швец

хер посол швеции3

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН