Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Запорізькій області з’явилося соціальне таксі

Послугу «соціального таксі» запровадили вчора у Широківській об’єднаній територіальній громаді. Скористатися нею безкоштовно можуть особи з інвалідністю та інші маломобільні групи населення, які цього потребують. Нині таких у громаді 45, 30-ть із них уже подали заявки на користування «соціальним таксі».

З послугою «соціальне таксі» однією з перших у Широківській громаді знайомиться родина Наздравецьких. Майбутній пасажир Єгор називає авто «класним». Найбільше йому подобається підйомник.

«Коли залишаєшся з проблемами один на один – треба бігти когось просить. Шукати, хто зможе. Хто схоче повезти там, поможіть… А так я звернуся у службу. І як треба буде нам поїхати на консультацію, в лікарню, чи обласну лікарню – сядемо і поїдемо», – розповідає мати Єгора, Олена Наздравецька.

Спеціально обладнаний мікроавтобус придбали за кошти державного бюджету – 1 мільйон 58 тисяч гривень – у рамках урядової програми «Заходи з соціальної, трудової та професійної реабілітації осіб із інвалідністю». Сьогодні його передали «Центру соціальних послуг Широківської громади».

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН