Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Фахівці пророкують навалу сарани на Херсонщині

На Херсонщині спостерігається масове відродження саранових у так званих місцях резервації.

Про це повідомили у ГУ Держспоживслужби в Херсонській області, передає Depo.Херсон.

Відродження саранових фахівці спостерігають на Херсонщині з третьої декади травня на пасовищах, занедбаних полях, берегах каналів та інших місцях, що мають легку структуру ґрунту і не оброблялись понад чотири роки.

Хочемо заздалегідь попередити сільгоспвиробників, власників будь-яких земельних угідь та голів сільських і селищних рад про небезпеку, яка може бути в нашому регіоні цього року, – повідомили у Держспоживслужбі та закликали моніторити місця резервації сарани та у разі виникнення загрози терміново знищувати шкідливих комах.

Довідка.

Саранові – вегетаріанці: одна тонна сарани з’їдає 10 тонн зелених рослин. Надає перевагу злаковим культурам – кукурудзі, просу, сорго, пшениці, а також очерету, пирію тощо. Час по часу саранові збираються у величезні куліги (якщо це личинки) або зграї й мігрують на далекі відстані. Відомі факти, коли такі зграї були завдовжки 100 км, завширшки — 12 км, та мали вагу — 15 000 тонн. Згрупувавшись у кулігу, сарана мандрує пішки, з’їдаючи всі рослини на своєму шляху. Коли в неї з’являються розвинуті крила, сарана піднімається у повітря і летить на висоту 600 метрів, долаючи за добу до 300 км.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН