Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Іловайський котел: 10 річниця трагедії, коли внаслідок дій російського ворога загинули дев’ять бійців батальйону «Херсон»

Від часу Іловайської трагедії минуло десять років. Тоді, 29 серпня 2014 року, на Сході України загинула чи не найбільша кількість українських військових та бійців добровольчих батальйонів за період до повномасштабного вторгнення. Це сталося під час їх виходу з оточення під Іловайськом. Серед них були і бійці батальйону патрульної служби особливого призначення «Херсон».

Про це повідомляє пресслужба поліції Херсонської області.

Цей підрозділ був створений у травні 2014 року і його бійці першими стали на захист країни, її цілісності та незалежності. Вони пройшли пекло найтяжчої бойової операції. На жаль, повернулися не всі.
З тридцяти чоловік смертю героїв на чолі з командиром Русланом Сторчеусом загинули 9 бійців: Олег Пєшков, Максим Жеков, Павло Мазур, Владислав Ковальов, Руслан Салівончик, Олег Гребінський, Артем Шаригін та Олег Вовченко. Більшість із них посмертно нагороджено державними нагородами.
Вони віддали свої життя, захищаючи свободу, захищаючи батьківщину, захищаючи майбутнє України та її дітей.
ля колег, рідних та усіх жителів Херсонської області загиблі бійці батальйону «Херсон» назавжди залишаться мужніми та сміливими, справжніми патріотами України.
Вічна пам’ять та слава Героям!


Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН