Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

ХДУ підтримує вступників з ТОТ: 12 осіб зараховано в магістратуру за спеціальними умовами

 Херсонському державному університеті провели засідання примальної комісії за головування ректора Олександра Співаковського. Долучились перший проректор Сергій Омельчук, проректори, декани факультетів, керівники відділів та служб, представники приймальної комісії, – повідомили в пресцентрі ХДУ.


На порядок денний винесли 6 питань, що стосувалися допуску до участі у конкурсному відборі, рекомендації до зарахування та зарахування вступників.

По всім питанням члени приймальної комісії ХДУ проголосували позитивно.

Так, до участі в конкурсі допустити 655 осіб, вступають на І курс СВО «магістр» на основі СВО «бакалавр», «магістр» та ОКР «спеціаліст» для здобуття ступеня магістра.

Також рекомендовано до зарахування 12 осіб, які вступають на І курс СВО «магістр» і користуються спеціальними умовами вступу на навчання для здобуття ступеня магістра за державним замовленням.

Як зазначив ректор ХДУ Олександр Співаковський, мова йде про 12 випускників бакалаврату ХДУ, які зараз перебувають на ТОТ, але мають бажання продовжити навчання в магістратурі у нашому університеті.


“Цьому рішенню передувало багато дискусій, адже правила вступу передбачали вимогу складання ЄФВВ та/або ЄВІ на території України у пунктах тестування. А ми знаємо, що виїзд з окупації дуже небезпечний. Під час квітневої наради під головуванням віце-прем’єр-міністра України, міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук завдяки, зокрема зваженій аргументації першого проректора Сергія Омельчука та проректорки Дар’ї Мальчикової, вдалось знайти компромісне рішення. І от зараз маємо вже його практичну реалізацію, за що величезна вдячність пані Верещук, Міністерству освіти і науки України, керівниці відділу з питань освіти і науки Директорату з питань внутрішньої та гуманітарної політики Офісу Президента України Світлані Кретович, голові комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Сергію Бабаку, голові підкомітету з питань вищої освіти комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Юлії Гришиній, Українському центру оцінювання якості освіти та всім причетним. Десятки здобувачів вищої освіти з ТОТ отримали потужний сигнал від України, що вони потрібні державі, що у них буде майбутнє в нашій державі. У них є можливість скласти вступні іспити до магістратури на базі тих університетів, де вони навчались. Це важливий політичний момент“, – зазначив ректор.

Серед інших питань:

– рекомендовано до зарахування 144 особи, які вступають на І курс СВО «магістр» на небюджетні конкурсні пропозиції за кошти фізичних та/або юридичних осіб;
– зарахувати 2 осіб, які вступають через освітній центр «Крим-Україна» на І курс для здобуття СВО «бакалавр» на основі ПЗСО за кошти фізичних та/або юридичних осіб;
– зарахувати 20 осіб, які вступають на І курс для здобуття СВО «бакалавр» на основі ПЗСО, ОКР «молодший спеціаліст», «фаховий молодший бакалавр», «молодший бакалавр» за кошти фізичних та/або юридичних осіб і виконали вимоги до зарахування.

Завідувачка відділу аспірантури та докторантури Вероніка Денисенко доповіла про перебіг вступної кампанії в аспірантуру ХДУ/

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН