Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині через російську агресію одна людина загинула та четверо поранено: поліція фіксує наслідки атак

російські воєнні злочинці не припиняють обстрілювати мирне населення Бериславського та Херсонського районів із артилерії, мінометів, реактивних систем залпового вогню та БпЛА/ – повідомляє  Поліція Херсонщини.


Під вогневими ударами противника перебували Херсон, Садове, Антонівка, Велетенське, Комишани, Берислав, Томарине, Нововоронцовка, Червоний Маяк та Милове.
В результаті обстрілів поліція зафіксувала пошкодження 20 об’єктів: дев’яти приватних та п’яти багатоповерхових будинків, навчального закладу, магазину, об’єкта критичної інфраструктури, газопроводу і сільгосптехніки.


Із реактивних систем залпового вогню окупанти вдарили по Томариному, загинула 87-річна місцева жителька. Пошкоджень зазнали шість приватних будинків і трактор. По селу били і з артилерії, пошкоджено приватний будинок.
Артилерійським вогнем пошкоджено багатоквартирний будинок у Бериславі та приватний – у Комишанах.


Окупанти скинули вибухівку з безпілотника на Милове, внаслідок чого пошкоджено магазин.
Також дронами типу «FPV» противник бив по Велетенському, Антонівці й мікрорайону «Корабел» міста Херсон, на щастя, місцеві жителі не постраждали.
Приблизно о сьомій годині ранку під ворожим вогнем з артилерії перебували центральні квартали Херсона, вкотре пошкоджено старовинну будівлю навчального закладу. Також війська рф вдарили по об’єкту критичної інфраструктури.


Зранку у Дніпровському районі на вулиці під прицільний ворожий удар із дрона потрапив 19-річний хлопець. Внаслідок вибуху він дістав вибухову травму та уламкове поранення грудної клітини.
З артилерії противник обстріляв мікрорайон «Шуменський». Один зі снарядів влучив у верхній поверх багатоквартирного будинку, де у власній оселі отримала поранення 75-річна жінка, у неї вибухова та черепно-мозкова травми, контузія й уламкове поранення стегна. Біля під’їзду під ворожий удар потрапив 39-річний чоловік, він отримав вибухову і черепно-мозкову травми, контузію та уламкове поранення живота. Загалом у мікрорайоні снарядами пошкоджено чотири багатоповерхові будинки.


По медичну допомогу звернулася 46-річна жінка, яка 21 серпня потрапила під російський обстріл у Дніпровському районі. Медики діагностували у неї контузію.
На місцях ворожих «прильотів» працювали слідчо-оперативні групи поліції, рятувальники та медики, які збирали речові докази, документували та ліквідовували наслідки обстрілів, надавали допомогу постраждалим.


За минулу добу поліція відреагувала на 255 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 10 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН