Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині СБУ повідомила про підозру ще двом колаборанткам, які обійняли посади в окупаційних органах влади

За матеріалами Служби безпеки чергові поплічниці ворога отримали підозру за співпрацю з окупантами на Херсонщині, – повідомляє управління Служби безпеки України.

Одна з фігуранток обійняла посаду так званої очільниці «територіального управління с. Щасливе Олешківського муніципального округу».

На цій «посаді» колаборантка організовувала матеріально-технічне, правове та фінансове забезпечення псевдооргану. Набирала праці


вників на «посади» та агітувала місцевих мешканців отримувати російські паспорти.

Зрадниця «опікувалась» побутом російських військових, заселяючи їх у будинки громадян, які виїхали на підконтрольну Україні територію. Вона публічно виказувала свою прихильність до окупаційної влади і закликала місцевих мешканців також стати на бік загарбників.
Інша підозрювана на посаді так званої голови «Новософіївського поселення Голопристанського муніципального округу» тісно співпрацювала з представниками окупаційної влади та збройних формувань держави-агресора.


Вона організовувала виплату «допомоги» місцевим мешканцям у російських рублях, маскуючи «турботу» окупантів до громадян. Як і її «колега», на зібраннях громадян зрадниця закликала підтримати окупаційну владу.


Слідчі Служби безпеки повідомили зловмисницям про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. На обох чекає покарання у вигляді 10 років позбавлення волі, з конфіскацією майна.
Документування протиправної діяльності здійснювали співробітники СБУ в Херсонській області за процесуального керівництв обласної прокуратури.
Возможно, это изображение 1 человек и текст
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН