Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині поліцейські розповіли дітям з деокупованого Високопілля про державні символи України

До Дня Державного Прапора України, який відзначатиметься 23 серпня, працівники ювенальної превенції провели цікавий та пізнавальний захід для найменших жителів деокупованого селища Високопілля, – повідомляє Поіція Херсонщини.


 

Діткам розповіли цікаві факти про найвідоміший державний символ України, який після семи місяців окупації та звільнення селища у вересні 2022 року вони першим побачили над місцевою лікарнею замість російської ганчірки. Малеча дізналася про запеклі бої, які велися за їх рідне селище, звідки ЗСУ намагалися вибити російських військових. Після ворожої навали у Високопіллі зруйнований центр, пошкоджено багато будинків. Та поступово життя у селищі відновлюється, триває відбудова.


Малюкам пояснили, що нині для кожного українця синьо-жовтий стяг уособлює мужність, нескореність, боротьбу та волю до перемоги над російським ворогом. З прапором у руках українські воїни йшли у бій за кожен населений пункт правобережжя Херсонщини, а нині б’ються за звільнення лівобережжя, відстоюючи нашу незалежність, свободу і територіальну цілісність, наше сьогодення та майбутнє.


На згадку про зустріч поліцейські подарували діткам маленькі прапорці та яскраві розмальовки на патріотичну тематику. Хлопчиків та дівчат закликали шанувати й берегти національні символи, ніколи не забувати, якою ціною нашим захисникам дається визволення України від російських загарбників.
Все реакции:

4

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН