Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Російські військові знищили храм УГКЦ в Антонівці

Про це повідомив парох парафії св. Кипріяна і муч. Юстини УГКЦ в смт. Антонівка Херсонського району о. Ігор Макар.
«Не знищили вогнем, добили ракетою. Сьогодні наша маленька церковця св. Кипріяна і муч. Юстини смт. Антонівка Херсонський район припинисла своє існування, бо була знищина ворожою ракетою. Напередодні в п’ятницю через скид з дрона, що викликав пожар вона чуть не згоріла. Велике вдячність моїм сусідам та людям Антонівки за їхню жертовність котрі власними силами приборкали це лихо, де на них зверху споглядали ворожі дрони але їх це не злякало. Сьогодні вони були безсилі».

«Закликаю всіх людей доброї волі про молитву за Антонівку яка знаходиться на чарівній річці Дніпро. Я вірю, що прийде той час і ми відбудуємо нашу святиню і там буде звучати молитва до Бога (українською мовою) за нашу неньку Україну! СЛАВА ГОСПОДУ БОГУ та СЛАВА УКРАЇНІ!» – йдеться в повідомленні священника на фейсбук-сторінці.


 Нагадаємо,  парафію Святого священномученика Кипріяна та мучениці Юстини Української Греко-Католицької Церкви в Антонівці Херсонської области засновано 2005 року.

Першу Божественну Літургію 19 жовтня 2005 року тут звершив о. Ігор Макар, який донині є настоятелем парафії. Душпастирське служіння для цієї греко-католицької громади здійснювали о. Георгій Селін та о. Доротей Стиранець, ЧСВВ.


Спершу богослужіння відбувались у приватному будинку, а від 2012 року – в облаштованій під каплицю кімнаті та в резиденції священника. 17 травня 2014 року екзарх Одеський владика Михаїл Бубній під час свого душпастирського візиту освятив новозбудовану каплицю для вірних греко-католицької громади.


До російської окупації і бойових дій на Херсонщині, на парафії щодня звершували Божественну Літургію. На сталій основі проводили катехизацію для всіх вірних громади, періодично допомагали соціально незахищеним громадянам.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН