Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

З 5 серпня на водоймах Херсонщини забороняється вилов річкових раків

У внутрішніх рибогосподарських водних об’єктах Херсонської області встановлюється заборона на будь-який вилов річкових раків у період їх другої линьки. З наказом можна ознайомитись на сайті https://khs.darg.gov.ua/_nakaz_vid_31_07_2024_115_pro_0_0….

з 10.08.2024 до 20.09.2024 включно, заборонено любительський та промисловий вилов річкових раків у Дніпровсько-Бузькій гирловій системі в зоні контролю Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Херсонській області. З 05.08.2024 до 20.09.2024 включно, заборонено любительський та промисловий вилов річкових раків у нижній частині Каховського водосховища в зоні контролю Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Херсонській області, – повідомляє Херсонський рибоохоронний патруль.


Линька раків відбувається один-два рази на рік у дорослих особин, а в молодих – щоразу при рості та розвитку. Вона триває від кількох годин до однієї доби. Причиною линьки раків є їх ріст та розвиток. Панцир у них надзвичайно міцний, він заважає повноцінно рости, тому процес його скидання є необхідним для розвитку особин. Під час линьки членистоногі скидають не лише панцир, а й хітинову оболонку очей та зябер. Линяють раки не у норах, а на відкритому просторі, тому в цей період вони менш всього захищені.
Період линьки раків, навіть в одній і тій же водоймі може змінюватись у різні періоди і залежить від погоди, типу водойми та інших факторів. Зокрема, впливають ендокринні процеси, вік, стать, температура навколишнього середовища, харчування і річні ритми.

Нагадаємо, що за вилов раків під час заборони передбачено покарання від адміністративного штрафу до кримінальної відповідальності. Крім того, порушнику доведеться сплатити збитки у розмірі 3 332 грн за кожного виловленого рака”, – додає пресслужба Херсонського рибоохоронного патруля.

 Читайте на сайті інформаційного видання “Український південь”:
 Дивіться відео, як сьогодні виглядає Чорнобаївка після обстрілів

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН