Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Минулої доби російська армія вдарила по 17 населених пунктах Херсонщини: пошкодила понад 30 об’єктів, є постраждалі

російські окупаційні війська регулярно завдають ударів по цивільних об’єктах правобережжя Херсонщини, що призводить до жертв серед мирного населення та значних пошкоджень інфраструктури. Минулої доби ворог обстрілював населені пункти з артилерії, мінометів, реактивних систем залпового вогню, авіації та БпЛА. – повідомляє Поліція херсонщини.

Від ворожих комбінованих атак потерпали Херсон, Садове, Антонівка, Придніпровське, Білозерка, Велетенське, Кизомис, Микільське, Берислав, Львове, Шляхове, Михайлівка, Бургунка, Гаврилівка, Качкарівка, Милове та Веселе.
Через дії російської армії пошкоджено 34 об’єкти: 24 приватні будинки, станція технічного обслуговування, сім автомобілів, гараж та газопровід.


Зранку росіяни із артилерії вдарили по Миловому, там пошкоджено два приватні будинки. Отримала поранення 77-річна жінка, яка під час атаки перебувала у власному будинку. Лікарі діагностували у неї контузію, вибухову та черепно-мозкову травми.


По медичну допомогу звернувся 66-річний річний житель Берислава, який постраждав 29 липня через скидання вибухівки з ворожого БпЛА. Чоловік отримав мінно-вибухову травму, контузію та термічний опік передпліччя.


До лікарні доправили 43-річного чоловіка, який отримав поранення 31 липня внаслідок російського обстрілу Кизомиса. У потерпілого діагностували вибухову травму та контузію. Того ж дня в результаті російської атаки Станіслава постраждала 58-річна жінка, вона отримала контузію.


Противник вдарив двома керованими бомбами по Веселому Каховського району, обійшлося без потерпілих.


війська рф завдали ударів з артилерії по Антонівці, Білозерці, Качкарівці та Кизомису. Снарядами пошкоджено вісім житлових будинків, газопровід, гараж та автомобіль.
Дронами типу «FPV» ворог бив по Львовому, Бургунці, Садовому, Шляховому, Антонівці, Дніпровському та Корабельному районах Херсона, на щастя, ніхто з мирних мешканців не постраждав. Вибухами пошкоджено два приватні будинки.
Через скидання вибухівок із безпілотників пошкоджено два приватні будинки у Михайлівці та Садовому.


По Велетенському окупанти гатили з артилерії та реактивних систем залпового вогню, пошкоджено два приватні будинки.
Після опівночі війська рф здійснили артилерійські обстріли Дніпровського району, пошкоджень зазнали п’ять приватних будинків, стільки ж автомобілів та СТО. Отримав поранення 36-річний чоловік, у нього мінно-вибухова травма та опік ноги.
Вранці російські військові продовжили атаки району, цього разу скинули на житловий квартал вибухівку із дрона. Пошкоджень зазнали автомобіль, вікна та фасад будинку.
Противник скинув вибухівку із БпЛА на приватний сектор у прибережній зоні Корабельного району, вибухом пошкоджено приватний будинок.


На місцях «прильотів» працювали поліцейські, рятувальники та медики, які збирали речові докази, ліквідовували наслідки ворожих атак із боку окупаційних військ рф та надавали допомогу постраждалим.


За минулу добу поліція відреагувала на 325 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 14 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.
и ещё 3
Все реакции:

12

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН