Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині більше 2000 осіб залучені до оплачуваних суспільно корисних робіт

Правобережжя Херсонщини було звільнене у листопаді 2022 року.  Населені пункти Херсонщини, які постраждали від військової агресії, потребують відбудови та швидкого реагування на виклики, спричинені війною.

На Херсонщині з 2023 року реалізуються  державні програми для населення. Серед них – «Армія відновлення», «Власна справа», безкоштовне навчання за ваучером.

«Всі ми знаємо і бачимо, яка зараз безпекова ситуація в нашій області. Люди змушені були покинути домівки, значну кількість підприємств частково або ж повністю знищено. З цими обставинами ринок праці звісно що, дуже похитнувся. Здавалося б, що повноцінного життя не існує та наших  вже загартованих людей не спиняє війна. Вони намагаються жити далі, працевлаштовуються, навчаються і навіть, створюють бізнес. І ми в цьому їх підтримуємо, докладаючи максимальних зусиль, аби допомогти як шукачам роботи, так і роботодавцям в цей нелегкий час”, – зазначає Тетяна Ніколаєва,  директорка Херсонського обласного центру зайнятості.

Відновленню та підтримці життєдіяльності громад в період воєнного стану сприяє проведення суспільно корисних робіт.

Наразі ці роботи організовані в усіх 17 громадах деокупованих Бериславського та Херсонського  районів. Це чудова можливість в першу чергу для самих людей, адже можна тимчасово працювати і отримувати стабільну заробітну плату.

“У проєкті «Армія відновлення» люди залучаються до суспільно корисних  робіт, мають тимчасову роботу та заробіток, при цьому виконуючи різні види робіт, направлені на відновлення життєдіяльності їхніх громад”,  – додає Тетяна Ніколаєва,  директорка Херсонського обласного центру зайнятості.

За період 2023 року фахівцями Херсонської обласної служби зайнятості було видано 1 401 направлення на суспільно корисні роботи, а за перше півріччя п.р. показник збільшено у 1,5 рази та становить – 2 085 направлень на суспільно корисні роботи.

Відновлення громад  потребує відновлення ринку праці, аби ті, хто перебувають в громадах чи повернувся  були зайняті, мали роботу, мали засоби існування для придбання речей першої необхідності, а не лише спираючись на гуманітарну допомогу.

Дивіться відео, як на Херсонщині вітали підприємців з днем працівника торгівлі:

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН