Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

За матеріалами СБУ 10 років тюрми заочно отримав окупаційний голова Берислава на Херсонщині

Завдяки доказовій базі Служби безпеки заочний вирок отримав мешканець міста Берислав Херсонської області – Андрій Костюк. Чоловіка засуджено за колабораційну діяльність.
За даними слідства, колишній директор педагогічного коледжу при Херсонському державному університеті під час окупації правобережжя регіону добровільно погодився на співпрацю з окупантами, за що був призначений ними гауляйтером Берислава, – повідомляє управлінння Служби безпеки в Херсонській області.

На цій «посаді» зрадник активно підтримував окупаційний режим на захопленій території області. Він набирав собі у штат «підлеглих» серед місцевих мешканців, обіцяючи людям «привілеї» від «нової» влади.
Засуджений збирав представників громад та агітував до підтримки та всілякої допомоги окупаційним військам, а підприємців міста схиляв до перереєстрації їх бізнесу за законодавством росії.
Створюючи картинку «благочинності» від ворога, колаборант організовував у місті роздачу російської гуманітарної допомоги та «вирішував» питання «соціального захисту населення».
На підставі зібраної СБУ доказової бази суд визнав Андрія Костюка винним за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України. Йому призначено 10 років позбавлення волі, з конфіскацією майна.
Наразі засуджений перебуває на непідконтрольній Україні території. СБУ вживає заходів для притягнення його до відповідальності.
Заходи з викриття злочину проводили співробітники СБУ в Херсонській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН