Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Шолом, аптечка та папери для протоколів: в Одесі розпочали роботу велопатрулі. ВІДЕО

В Одесі розпочали свою роботу велопатрулі. Цьогоріч в місті на велосипедах будуть працювати 8 поліцейських, задача яких – охорона порядку в парках та на набережних, розказала Суспільному Наталя Смогулова, інспекторка однієї з рот Управління патрульної поліції в Одеській області.

Працюють поліцейські в центральному районі міста, це – третій рік їхньої роботи.

“Перевага велопатрулів в тому, що це більш мобільні екіпажі, вони швидше можуть дістатися на місце виклику, порівняно з автоекіпажами та пішими патрулями. Тому це чисте здоров’я та швидка реакція на звернення громадян та порушення. Як і минулого року, ми патрулюємо там, де є скупчення людей”, – пояснила Наталя Смогулова.

Для велопатрулювання відбирають добровольців. Усі вони – поліцейські, які за власним бажанням пройшли додаткову підготовку, аби влітку мати змогу пересісти з машини на велосипед. Один з таких – Олег Добровольський – працює велопатрульним усі три роки. Поділився, що першочергово бажав підтримати своє здоров’я.

“Я вважаю, що велосипед це той транспорт, який є дуже мобільним та корисним для здоров’я людини. На даний момент, актуальність велопатруля дуже висока, оскільки ми маємо надскладну ситуацію в країні у зв’язку з російською агресією. Є небезпека з морської сторони. Саме цю територію ми і будемо контролювати разом з автоекіпажами, які нам будуть допомагати”, – пояснив поліцейський.

Кожен з патрульних, окрім велосипеда, має захисний шолом, аптечку, сумку з адміністративними матеріалами для оформлення подій. Олег Добровольський пояснив: під час чергування велосипедні групи можуть значно оперативніше зреагувати на окремі виклики.

“Громадяни звертались у зв’язку з тим, що загубили своїх дітей або не могли знайти своїх рідних. Маючи велосипед, ми досить швидко знаходили людей. Також, під час патрулювання, особливо на Трасі здоров’я, коли виникали випадки травмувань під час відпочинку, ми надавали відповідну допомогу тими засобами, що в нас є”, – зазначив патрульний.

Велопатрулі працюватимуть в місті до початку вересня.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН