Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У центрі Херсона намагаються врятувати історичну будівлю

Про це повідомляє депутат Херсонської міськради Ілля Карамаліков:

– Катастрофическое аварийное состояние корпуса Педуниверситета, бывшая женская гимназия , красивейшее здание и запущенный парк в центре города, Перекопская 3.
Требуется огромное количество денег на восстановление. прошу подключиться депутатов Верховной Рады, областной Рады.
Может, совместными усилиями сможем спасти этот памятник архитектуры и вернуть горожанам прекрасный парк и учебный корпус.
Готовлю обращение городского совета.

Ректор ХДУ, Олександр Співаковський під дописом повідомив, що проблема із будівлею існує давно і розповів, що саме потрібно для її вирішення:

– Це проблема не одного року. Вона почалась ще з 1979 року, коли практично всі факультети, окрім ІПФ переїхали в головний корпус на Університетську, 27. Ключові проблеми почалися в середині 90-х, коли почалися розриву в комунікаціях теплоенерго. Розпочалося підтоплення. Фундаментом є кримський камінь. Тому там проблеми серйозні. Університет експертизу робив. Орієнтовно потрібно від 50 до 100 млн., тому що будова історична. Кожний рік ми звертаємося до Міністерства освіти, як нашого власника, щодо виділення відповідних коштів. Це ж питання ми зараз обговорюємо з головою облради Олександр Самойленко. Шукаємо ресурси для створення на цій базі медичного факультету. Щодо басейну. Цим «піаром» користуються сотні студентів та викладачів. Як і новою бібліотекою. Як і новими лабораторіями робототехніки, фізики, хімії, інтерактивною підлогою, морфологічним інтерактивним столом і т.д. Тому дякую автору посту за хвилювання. Підключайтесь!!! Ми абсолютно відкриті.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН