Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Радник голови ОДА Миколаївщини Андрій Зінченко претендує на посаду судді Європейського суду

У четвер, 13 травня, в Офісі Президента України, на виконання указу №63/2021, відбулася співбесіда з учасниками конкурсу із добору кандидатів для обрання суддею Європейського суду з прав людини від України.

Відповідна інформація розміщена на сайті Офісу Президента України.
До участі допущено всього 18 осіб. Миколаївщину на конкурсі представляє доктор філософії в економіці, магістр державного управління, адвокат України, голова комісії з оцінки якості надання адвокатами безоплатної правової допомоги Ради адвокатів Миколаївської області, позаштатний радник голови Миколаївської обласної державної адміністрації Віталія Кіма, доцент в рамках академічної мобільності двох національних університетів Андрій Зінченко.
Згідно зі ст. 22 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, що ратифікована Україною законом № 475/97-ВР від 17.07.97, судді Європейського суду з прав людини обираються Парламентською Асамблеєю від кожної Високої Договірної Сторони більшістю поданих голосів за списком з трьох кандидатів, запропонованих відповідною Високою Договірною Стороною.

Додамо, що з 2010 року суддею Європейського суду з прав людини є Ганна Юдківська. Згідно зі ст. 23 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, судді Європейського суду з прав людини обираються строком на дев’ять років і не можуть бути переобрані, але обіймають посаду доти, доки їх не замінять.

Миколаївська ОДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН