Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Миколаєві в парку зробили цвинтар для тварин (відео)

Міський парк Миколаєва перетворили на цвинтар для тварин. Могили за аналогією з людськими – з квітами, хрестами та, навіть, гранітними надгробками. Деяких миколаївців це обурює. Власники ж тварин – виправдовуються – ховають тут, бо більше ніде.

Про те, як вирішують цю проблему в інших регіонах та країнах – 3 квітня йшлося у сюжеті ТСН.19:30.

Сотні маленьких могилок з квітами, хрестами та табличками. Так виглядає міський парк Миколаєва. Тут поховані домашні собаки, коти і навіть хомячки.

Аби увічнити свого улюбленця деякі господарі навіть встановлюють на місці похованні невеличкі памятники.

Подібних міні-обелісків у парку можна нарахувати зо два десятки. Є навіть неподалік центральної алеї. Місцеві кажуть – нові могилки з’являються щотижня.

“Кладовище, а не парк виходить. Якщо з дітьми чи онуками піти погуляти – а тут на тебе могилки дивляться”, – обурюється місцевий житель Ігор.

Але спеціального цвинтаря для тварин у місті немає – обурюються власники собак та котів. От і ховають, де придумають.

Тетяна Зубрей зізнається, свою кішку поховала у парку. Бо хотіла мати можливість її провідати і згадує, як в Лондоні була  на  кладовищі для тварин, якому  вже 140 років. Туди навіть водять туристів.

Натомість в Україні єдина область, де є офіційний цвинтар для тварин – це Харківщина. Провести в останню путь домашніх улюбленців тут можна неподалік від обласного центра.

За словами речниці КП “Центр поводження з тваринами” Ольги Голубєвої, розташоване воно на землі, яка непридатна для життя, для ведення сільськогосподарської діяльності. 

Є у Харкові і колумбарій для тварин, який відкрили 3 роки тому. Нині  він користується неабияким попитом.

“Ті комірчини, які замуровані гранітом, вони вже йдуть на 10 років. Ось ці комірчинки можна відкрити та когось туди підховати. Бо є такі люди, котрі утримують не одного хатнього улюбленця, а декілька. Їм видається персоналізований ключик”, – розповідає Голубєва.

Втім, кремація тварин виявляється є і в Миколаєві. Це щотижня робить комунальне підприємтсво, яке збирає на вулицях збитих автівками тварин. 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН