Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

До 30 відсотків посівів озимих Одещини ослаблені й потребують термінового підживлення

Станом на другу декаду березня по всій території України аграрії активно проводять весняно-польові роботи, зокрема, підживлюють озимі культури. Особливої уваги потребують поля, де рослини ослаблені й потребують негайного внесення добрив.

Про це повідомляє прес-служба НААН.

За інформацією Інституту зрошуваного землеробства НААН у зв’язку з відповідними погодними умовами, що спостерігались на початку березня, у господарствах південних і центральних районів Одеської області розпочались польові роботи — боронування і культивація зябу, підживлення озимих культур.

На легких ґрунтах в окремих господарствах цієї зони на невеликих площах розпочали сівбу ячменю ярого. Проте, зниження температури повітря до 2-5 ℃ морозу у нічні години у центральних, східних та південних районах та до 4-8 ℃ морозу у північних районах, яке відбулось 7-9 березня, дещо призупинило ці роботи.

Аналіз посівів озимих культур з різних районів Одеської області, за даними Селекційно-генетичного інституту — НЦНС, показав відсутність загибелі рослин під час зимівлі в цій області. На значних площах спостерігається суттєве пошкодження листкової поверхні та, в окремих випадках, загибель окремих пагонів. До 30% посівів знаходиться в ослабленому стані й потребують термінового підживлення.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН