Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині інженера з технагляду підозрюють у привласненні грошей при будівництві амбулаторій

За даними слідства, 66-річний підозрюваний – інженер технічного нагляду. При будівництві амбулаторії у селі Щасливциве Генічеського району, зловживаючи службовим становищем, він сприяв у заволодінні грошима директору приватного товариства, – повідомляє пресслужба установи.
У 2019 році між товариством та Департаментом будівництва та розвитку інфраструктури Херсонської ОДА укладено угоду щодо будівництва амбулаторії. Вартість договору складала понад 5 млн грн.
Підозрюваний мав контролювати якість виконання робіт та здійснювати технічний нагляд за будівництвом. Проте, змовившись із директором фірми- виконавця підписав кілька актів, що не відповідали обсягам виконаних робіт та витрачених матеріалів. Таким чином витрати підрядника були завищені на понад 90 тис. грн.
За аналогічних обставин підозрюваний у травні 2020 року посприяв у привласненні тим самим підрядником майже 250 тис. грн при будівництві Чонгарської амбулаторії.
Досудове розслідування здійснюється ГУНП в Херсонській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН