Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Хто отримує гуманітарну допомогу в прифронтовому Херсоні (відео)

Хто отримує в Херсоні гуманітарну допомогу?

На це питання відповів начальник Херсонської МВА на зустрічі з головами ОСББ.

23 000 людей громади Херсона – похилого віку або з інвалідністю – щомісяця отримують продуктові набори завдяки організації Українського Червоного Хреста (за підтримки WFP).


У центрах надання гуманітарної допомоги населенню Херсонської міської військової адміністрації продуктові комплекти WFP від БФ “Мирне небо Харкова” отримують ті, хто  втратив роботу та має статус безробітного (стоять на обліку в Центрі зайнятості та мають відповідну довідку), матері-одиначки чи одинокі батьки, малозабезпечені, багатодітні родини. Щомісяця це майже 16 000 наборів.


Також до старостинських округів, тобто в сільську місцевість, пільговикам здійснюють доставку продуктових наборів та питної води команди World Central Kitchen та “Global Empowerment Mission Ukraine” у партнерстві з Howard G Buffett Foundation.


У зв’язку з тим, що повністю закрити потреби 100-тисячної територіальної громади силами благодійних організацій неможливо, ХМВА адресно доставляє гуманітарну допомогу пільговикам, які не охоплені благодійниками, котрі з нами співпрацюють. Списки, які ретельно перевіряються, подають голови ОСББ або органів самоорганізації населення.


“Ацентую увагу: гуманітарна допомога не є обов’язковою. 100 тисяч людей, які зараз проживають у громаді, забезпечити нею постійно – не реально. Тим більше, триває така робота скоро вже як 2 роки. Але ми продовжуємо співпрацювати з нашими постійними друзями та партнерами і намагаємось залучати в громаду нових благодійників, щоб жителі, які залишаються у зоні активних бойових дій, були забезпечені найнеобхіднішим’,- зазначив начальник Херсонської МВА  Роман Мрочко.

Дивіться відео, як ГО “Десяте квітня” надає допомогу постраждалим від російських обстрілів.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН