Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Ми через освіту об’єднуємо громаду окупованого міста, чинимо супротив загарбникам, – Ірина Дубас, директорка ліцею №3 Нової Каховки

Вересневі дні. Традиційно у розпочинається навчальний процес з хвилюванням і очікуванням. У ці дні  Ірина Дубас, директорка ліцею №3 Нової Каховки згадує, як 2 роки тому її викрали російські військові, коли вона разом з колективом ліцею  готувалася до 1 вересня, вперто працюючи за українським законодавством в окупованому місті.

Потім була втеча втеча з окупації та робота над відновленням навчального процесу на підконтрольній території України, аби діти Нової Каховки мали змогу вчитися за українською програмою.

Нині в Новокаховській громаді – це один з потужних освітніх закладів, який об’єднує дітей в різних куточках світу та України. Два роки після полону і великий сум за рідним містом – Новою Каховкою.

Як освітяни протистоять окупантам, навчаючи дітей за українськими програмами та об’єднуючи громади, –  інтерв’ю  журналістам інформаційного видання “Український Південь” Ірини Дубас, директорки ліцею №3 Новокаховської міської ради в рамках проєкту  “Жінка і війна”.

Відео створено у співпраці з Волинським прес-клубом.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН