Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Жительку Новотроїцької громади на Херсонщині засуджено до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна

За підтримання публічного обвинувачення прокурорів Генічеської окружної прокуратури визнано винною місцеву мешканку у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Вироком суду її засуджено до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна, – повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

Також позбавлено права обіймати посади або займатись діяльністю, пов’язаною із виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій строком на 15 років.

 

Доведено, що засуджена влітку 2022 року перебуваючи на тимчасово окупованій території Новотроїцька пішла на співпрацю з ворогом. Вона стала «директором» захопленого місцевого центру культури та дозвілля. Жінка виконувала організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, брала участь у численних пропагандистських заходах окупантів. Спеціальне досудове розслідування здійснювалось слідчими УСБ України в Херсонській області.

Жінка з Генічеська на окупованій Херсонщині, яка радила російським військовим класти насіння соняшника в кишені, виїхала з окупації:

https://t.me/ukrpivden/26915

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН