Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Представники Фонду ООН у галузі народонаселення відвідали Херсонщину

Мета візиту – обговорити питання співпраці щодо реалізації програм з протидії гендерно зумовленому насильству та забезпечення доступу жінок і дівчат до послуг із сексуального та репродуктивного здоров’я на території Херсонської області.
На зустрічі були присутні заступник начальника Херсонської ОВА Ярослав Шанько, а також керівники профільних управлінь і департаментів, – повідомляє Херсонська ОВА

«Медичне обладнання, гуманітарна допомога і психологічна підтримка, які надає Фонд, допомагають нашим людям підтримувати гідне життя. Ми прагнемо продовжувати співпрацю, щоб розширити проєкти, які покращують життя громад», – зазначив Ярослав Шанько.
В регіоні діє притулок для постраждалих від насильства. Нині там перебувають 9 людей, включаючи 6 дітей. Також працює денний центр та 6 мобільних бригад соціально-психологічної допомоги. Вони вже надали підтримку 920 жителям.
Ще один притулок незабаром з’явиться в одній з громад Херсонщини. Він працюватиме у сільській місцевості. Цей проєкт реалізується за підтримки ХОВА та Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні.
Також велика увага приділяється питанням охорони материнства та дитинства. Від початку року в Херсонській області провели більше 180 пологів, а під наглядом медиків зараз перебуває 210 вагітних.
Для покращення умов надання медичної допомоги, зокрема у перинатальних центрах, плануються ремонтні роботи та закупівля нового обладнання.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН