Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині ДБР затримало колишнього співробітника виправної колонії, який працював на окупантів

Працівники ДБР у співпраці з СБУ затримали і повідомили про підозру колишньому співробітнику херсонської колонії, який співпрацював з окупаційною владою, а після звільнення Херсону залишився на підконтрольній Україні території.

 

До окупації міста чоловік працював молодшим інспектором в «Північній виправній колонії №90». Він пішов на співпрацю з «новою владою» та у квітні 2022 року добровільно написав заяву про працевлаштування до захопленої агресорами колонії.

 

Загарбники мали повний доступ до установи та використовували її як ремонтну базу для військової техніки та лазарет. Фігурант працював в колонії до листопада 2022 року. Після звільнення Херсона він вирішив залишитися на підконтрольній Україні території – жив у батьків в одному з селищ Херсонської області та ніде не працював.

 

ДБР викрило перебіжчика та повідомило йому про підозру у державній зраді та добровільному зайнятті посади у незаконному правоохоронному органі на тимчасово окупованій території (ч. 2 ст. 111 та ч. 7 ст. 111-1 КК України).

 

Санкції статей передбачають довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Суд обрав підозрюваному запобіжний захід – тримання під вартою без права застави.

Процесуальне керівництво здійснює Херсонська обласна прокуратура.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН