Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Києві проходить форум «Херсон – місто, де життя перемагає»

Фондом громади міста Херсон «Захист» організовано форум «Херсон – місто, де життя перемагає». У звʼязку з безпековою ситуацією, захід відбувся поза межами Херсонщини, в столиці України — Києві.
“Приємно було побачити повний зал херсонців: представників громадських організацій, благодійників, медиків, освітян, журналістів, представників бізнесу і влади. Від обласної військової адміністрації був присутній голова — Олександр Прокудін, від міської військової адміністрації — заступник голови Віталій Бєлобров. Хтось з присутніх тривалий час перебуває за межами Херсонщини, а хтось приїхав на захід безпосередньо з Херсону. Приємно, що всі показали свою єдність і обговорили те, що турбує: якою буде наша область після перемоги в цій війні. Дякую за запрошення взяти участь у форумі Ларисі Польській. Можна багато розповідати про її світлі справи в Херсоні до вторгнення, під час окупації і зараз. Зазначу, що найголовніше питання для Херсонщини на сьогодні — збереження життя та здоровʼя людей, які щодня проживають під ворожими обстрілами з артилерії, РСЗВ, авіації чи дронів. Але робота в напрямку відбудови Херсонщини в післявоєнний період має проводитись зараз, як мінімум у вигляді громадських обговорень для систематизації думок та пропозицій. Втім, поки що пріоритети в роботі незмінні — в межах повноважень, забезпечення роботи гуманітарної сфери, медицини і освіти. І найбільше часу – допомога Силам оборони України. Поки Україна не отримає військову та дипломатичну перемогу над росією, всі обговорення відбудови та розвитку Херсонщини, на жаль, можуть залишатися лише словами і планами”, – зазначив Юрій Соболевський, перший заступник голови Херсонської обласної ради.

Дивіться  відео: Києві херсонці разом виконали пісню Тараса Петриненка “Україно” в рамках Форуму “Херсон – це місто, де перемагає життя”. Проєкт Херсон Community Хор успішно продовжується незламними херсонцями!

https://t.me/ukrpivden/26794

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН