Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Судитимуть “міністра освіти Херсонщини”, який інтегрував навчальні заклади під час окупації до системи освіти рф

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно громадянина рф за фактом колабораціонізму та виправдовуванні окупації частини України з використанням медіа (ч. 6 ст. 111-1, ч. 3 ст. 436-2 КК України), –  повідомляє  пресцентр  установи.


Слідством встановлено, що обвинувачений у липні 2022 прибув на окуповану Херсонщину та обійняв став «міністром освіти та науки Херсонської області».


«Міністр» давав інтерв’ю у телеефірах окупаційних медіа, під час яких виправдовував російську агресію. Як спікер, неодноразово брав участь в «освітніх» та «культурних» заходах, закликаючи українських школярів навчатися за російськими програмами, а окуповану територію називав «новим регіоном рф».


Крім того, обвинувачений інтегрував навчальні заклади окупованої Херсонщини до системи освіти рф. Під час уроків пропагувалася російська культура, ідеологія тощо. Анонсував поїздки учнів до окупованого Криму та до регіонів росії, що, на його думку, мало виховувати у дітях прихильність до «руського світу».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН