Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонський водоканал отримав сучасне обладнання від європейських партнерів

У вересні 2024 року МКП «ВУВКГ м.Херсона» отримало від гуманітарної організації Save the Children два комплекти каналізаційних механізованих решіток з шафами управління для оптимізації роботи насосних станцій каналізації, – повідомляє пресслужба Херсонського водоканалу.

Обладнання призначено для вилучення з господарсько-побутових та виробничих стічних вод великих та середніх включень (сміття), яких не повинно бути в стоках.
Сучасні роботизовані решітки виготовлені з корозійностійкої сталі та полімерних матеріалів, що збільшує строк їх експлуатації, мають вдвічі більшу продуктивність та завдяки системі автоматичного керування і диспетчеризації здатні працювати у автоматичному або дистанційному режимах, що дозволить уникнути ручного вибирання сміття зі стоків.
Новітнє обладнання не тільки суттєво поліпшить якість стоків, які поступають на очисні споруди, але в цілому вдосконалить функціонування каналізаційних насосних станцій міста.
“Херсонський водоканал висловлює вдячність міжнародній гуманітарній неурядовій організації Save the Children Internatіonal in Ukraine за постійну підтримку та ефективну співпрацю, завдяки чому ми можемо відновлювати системи водопостачання та водовідведення Херсона у відповідності до європейських стандартів якості”, – зазначили в повідомленні.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН