Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині через ворожі удари поранено п’ятеро людей: поліція фіксує наслідки

російські війська не припиняють обстріли Бериславського та Херсонського районів із артилерії, авіації та БпЛА. Минулої доби від ворожих атак потерпали Херсон, Комишани, Садове, Зеленівка, Кізомис, Новоолександрівка, Михайлівка, Українка та Дудчани, – повідомляє Поліція Херсонщини.

російські обстріли спричинили пошкодження шести приватних та двох багатоквартирних будинків, п’яти автомобілів, сільськогосподарської техніки та господарської споруди.
Військові армії рф завдали удари вісьмома керованими авіаційними бомбами по Українці, Дудчанах та Новоолександрівці.


По Новоолександрівці противник вдарив і дроном типу «FPV», вибухом пошкоджено два цивільні автомобілі й сільгосптехніку.
Артилерійськими обстрілами пошкоджено чотири приватні будинки у Зеленівці та Комишанах.
З тимчасово окупованого лівого берега Дніпра російські військові били і по Херсону. Упродовж доби з безпілотників окупанти цілеспрямовано атакували Дніпровський район міста. Внаслідок скидів вибухівок пошкоджено два приватні будинки та три цивільні автомобілі. Постраждали двоє чоловіків та троє жінок, найстаршій пораненій 82 роки. У людей діагностували мінно-вибухові та черепно-мозкові травми, уламкові поранення різних частин тіла. Дніпровський район потерпав і від артилерійських атак окупантів, пошкоджень зазнав багатоквартирний будинок.


По житлових кварталах Центрального району війська рф били з артилерії, снарядами пошкоджено багатоквартирний будинок. Під артилерійським вогнем перебував і мікрорайон «Шуменський».
У Одрадокам’янці виявлено тіло 45-річного місцевого жителя з травматичною ампутацією ноги. Попередньо встановлено, що кілька днів тому чоловік наступив на вибуховий предмет, ймовірно, на протипіхотну міну «Пелюстка».
Поліція звертається до громадян з проханням бути максимально обережними і завжди пам’ятати про високу мінну небезпеку, особливо – на деокупованих та територіях, які перебувають під постійним ворожим вогнем.
На місцях російських ударів працювали профільні служби, які документували та усували наслідки атак.
За минулу добу поліція відреагувала на 200 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 11 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.
и ещё 8
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН