Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На блокпості поліцейські на Бериславщині виявили в пасажира автівки гранати та патрони

У Бериславському районі на одному з блокпостів поліцейські зупинили автомобіль «ВАЗ-2101», яким керував 25-річний місцевий житель. В салоні автомобіля також перебував 68-річний пасажир. Під час огляду транспортного засобу в сумці останнього правоохоронці виявили бойові гранати та набої, – повідомляє Поліція Херсонщини.

На місце події негайно викликали слідчо-оперативну групу. У результаті перевірки поліцейські з’ясували, що чоловік перевозив два корпуси гранат – типу Ф-1 та РГН, запали до них, а також 60 набоїв до автоматичної зброї. Усі небезпечні предмети вилучили та передали на експертизу для подальшого дослідження.


Громадянин похилого віку пояснив, що знайшов боєприпаси на залишених позиціях військових та зберігав їх без конкретної мети. Однак поліція продовжує з’ясовувати всі обставини, включаючи можливість збуту зброї та боєприпасів.


За вказаним фактом правоохоронці розпочали провадження за ч. 1 ст. 263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН