Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині через ворожі обстріли пошкоджено будинки й автомобілі, постраждали п’ятеро людей

російська армія продовжує руйнувати населені пункти деокупованої Херсонщини та здійснює нові криваві воєнні злочини. Минулої доби окупаційні війська масовано обстріляли Херсонський, Бериславський та Каховський райони з артилерії, мінометів, авіації та БпЛА. Ці атаки призвели до поранень цивільних та пошкоджень інфраструктури, – повідомляє Поліція Херсонщини.


 Від комбінованих ворожих обстрілів потерпали Херсон, Антонівка, Садове, Велетенське, Білозерка, Придніпровське, Михайлівка, Трудолюбівка, Довгове, Нова Кубань, Зарічне, Осокорівка, Одрадокам’янка, Бургунка, Миколаївка, Червоний Маяк, Ольгине та Козацьке.
російські удари спричинили пошкодження 16 об’єктів: 11 приватних будинків, пункту незламності, трьох автомобілів та човна.


З артилерії армія рф атакувала Садове. На вулиці під обстріл потрапив 67-річний чоловік, він дістав вибухову травму й уламкове поранення стегна.


російські військові здійснили комбінований обстріл Михайлівки з використанням артилерії та FPV-дрона. Внаслідок атаки пошкоджено два житлові будинки.
Одрадокам’янку, Миколаївку, Бургунку та Козацьке ворог обстріляв з гелікоптера некерованими авіаційними ракетами.


Артилерійським вогнем пошкоджено пункт незламності та два приватні будинки у Велетенському. У Білозерці ворожі снаряди пошкодили три приватні будинки.


Вдень окупаційні війська скинули боєприпас із БпЛА у передмісті Херсона – Антонівці. В результаті вибуху постраждали 40-річна жінка та її 11-річний син. У дитини мінно-вибухова травма, уламкові поранення стегна і стопи, у його матері діагностували вибухову травму й контузію. У селищі пошкоджено приватний будинок, автомобіль та човен.


У Дніпровському районі Херсона через цілодобові дронові атаки ворога зазнали пошкоджень приватний будинок та два автомобілі.


Ввечері армія рф із артилерії вдарила по прибережній зоні у Корабельному районі міста. Під обстріл потрапили 44-річна жінка та 31-річний чоловік. У жінки діагностували вибухову травму та уламкове поранення передпліччя, у чоловіка – вибухову й відкриту черепно-мозкову травми, забій головного мозку, уламкові поранення голови, спини та ноги. Також пошкоджено два приватні будинки.


Центральні квартали Херсона перебували під артилерійським обстрілом. Також сили рф завдали удару дроном типу «FPV» по прибережній зоні Корабельного району.


Усі служби оперативно доєднувалися до ліквідації наслідків ворожих атак, поліція збирала неспростовні докази причетності до обстрілів російських окупантів.


За минулу добу поліція відреагувала на 318 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 16 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.
Возможно, это изображение 1 человек и текст
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН