Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Як виглядає деокуповане село Архангельське на Херсонщині (відео)

Начальник Херсонської ОВА, Олександр Прокудін побував у Високопільській і Калинівській громадах, де оглянув медичні та освітні заклади, що потребують відбудови.


Попри складні умови, Архангельська амбулаторія продовжує обслуговувати населення шести навколишніх сіл. Це – майже 1800 жителів. Ще до російського вторгнення тут збудували нове приміщення, однак його не ввели в експлуатацію. Нині ж будівля пошкоджена обстрілами і потребує серйозного ремонту.


Власними зусиллями громада полагодила покрівлю, встановила нові вікна та двері. У вересні планують підключити електропостачання і провести поточний ремонт кабінетів. Окрім цього, ми звернулись до Міністерства охорони здоров’я, щоб забезпечити Архангельське модульною амбулаторією. Майданчик для її встановлення вже підготовлений. Також у селищі значно пошкоджені освітні заклади. Навчальний корпус та гуртожиток аграрного ліцею майже зруйновані. Капітального ремонту потребує і місцева школа, в якій нині дистанційно навчаються понад 200 учнів.Тут проведено демонтаж другого поверху, покрівлі та спортивної зали. Підготовлено основу під будівництво укриття.


Оглянули представники  обласної влади і  приміщення школи у Калинівському. Одразу після звільнення жителі села почали самостійно відновлювати освітній заклад. Бо школярі і педагоги мріють якнайшвидше поновити його роботу і вишукують можливості для відновлення очного навчання в майбутньому.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН