Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У зруйнованому Будинку культури села Посад-Покровське створили проморолик для театрального фестивалю “Мельпомена Таврії”

7 вересня 2024 року на деокупованій Херсонщині розпочинається Міжнародний театральний фестиваль “Мельпомена Таврії”, який проходить під гаслом #культура_відродження. Проморолик театрали зняли у знищеному рф Будинку культури в Посад-Покровському.

Фестиваль проходить 7 по 16 вересня у Херсоні, Миколаєві та Києві під гаслом #культура_відродження.

Програма «Мельпомени Таврії» включатиме 30 вистав, 6 з яких будуть показані в Херсоні, 21 в Миколаєві та 2 в Києві, а також у польському місті Легниці пройде спеціальний показ від театру-друга фестивалю.

Участь у фестивалі візьмуть місцеві театри, театральні та творчі колективи з різних куточків України: Києва, Львова, Одеси, Луцька, Запоріжжя, Дніпра, Кривого Рогу, Мукачева і навіть з окупованого Маріуполя.

Будинок  культури  у селі Посад- Покровське був зруйнований російськими військовими в 2022 роц іпід час бойових дій. Посад-Покровьске входить до Чорнобаївської громади, де знаходиться відомий аеропорт, куди  постійно влучало ЗС У по російьскій техніці.

 

Відео – театр імені Куліша ( Херсон).

Автор – Олексій Кравчук.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН