Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Жительку Херсонщини Тетяну Тритенко засуджено до 10 років позбавлення волі: отримала посаду в окупаційному уряді

Завдяки доказовій базі СБУ судовий вирок отримала призначена окупантами так звана «начальниця управління праці та соцзахисту населення у Херсонському районі» області – Тетяна Тритенко, – повідомляє управління СБ у Херсонській області.

За даними досудового розслідування, Тритенко у липні 2022 року добровільна пішла на співпрацю з ворогом та отримала посаду в «уряді» окупантів.
Колаборантка сприяла утвердженню тимчасової окупації Херсонщини, закріпленню та зміцненню влади агресора. На «посаді» вона налагоджувала діяльність очолюваного нею псевдоооргану за російським законодавством, відпрацьовуючи доручення та розпорядження так званого «міністерства праці та соцполітики». 


Погоджувала також документацію та незаконні акти, видані іншими місцевими окупаційними органами, та особисто перевіряла звіти про діяльність «управління». 


.
Для «належного» функціонування «управління» засуджена набирала собі працівників серед місцевих мешканців. За показами свідків, у супроводі військових рф поплічниця ворога закликала громадян переходити на бік «нової» влади і погрожувала «підвалом» тим, хто відмовлявся. 


Тритенко створювала «картинку» турботи від ворога, запрошуючи українців отримувати грошову «допомогу» у розмірі 10 тисяч російських рублів.
Суд визнав «посадовицю» винною за ч.5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України й засудив до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 


Крім того, її позбавлено права обіймати будь-які посади в органах державної влади, державного управління, органах місцевого самоврядування, а також посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій строком на 10 років. 


Досудове розслідування проводили співробітники СБУ в Херсонській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН