Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонця з почесним званням «Заслужений лікар України» привітав Президент України на урочистостях в Києві (відео)

Указом Президента України від 23 серпня 2024 року Туряниці Сергію Васильовичу присвоєно почесне звання «Заслужений лікар України».

Історію лікаря, який продовжує залишатися в прифронтовому Херсоні. розповіли в медичному закладі Херсона.


Сергій Васильович Туряниця – завідувач відділення анестезіології та інтенсивної терапії Херсонської лікарні ім.Є.Є.Карабелеша. На Херсонщині працює з 1988 року. Відразу після закінчення медичного факультету Ужгородського державного університету за розподілом потрапив до Херсонської області. Лікар родом з м.Сваляви, що на Закарпатті, але присвятив себе херсонській медицині, де в анестезіології з віддачею та сумлінно працює і дотепер. Активний у громадській роботі, є членом Всеукраїнської асоціації анестезіологів і секретарем спільноти херсонських лікарів. Сергій Васильович займає гідне місце у своїй професії, яка потребує витримки, підвищеної уваги і вміння швидко реагувати на стресові ситуації. Йому притаманні такі риси як виваженість, терпіння, уважність, уміння знаходити вихід, який веде до позитивного результату у різних складних випадках та індивідуальний підхід до кожного пацієнта.


Сергій Туряниця беззмінно перебував на своєму бойовому посту під час окупації м.Херсона і після його деокупації. Разом з дружиною, яка також медик, жодного дня не залишали Херсон.

За довготривалу практику Сергія Васильовича у лікарні ім.Є.Карабелеша врятовано тисячі життів і скільки ще буде повернуто до життя людей!


Нагадаємо про історію, коли успішно було порятовано колегу з ЛОР-відділення. Про серпневі події минулого року пам’ятають як співробітники лікарні, так і пересічні херсонці.

1 серпня окупанти обстріляли лікарню ім.Є.Є.Карабелеша і Сергій Туряниця разом з підлеглими повернув до життя жінку, яка фактично перебувала у стані клінічної смерті. І це не диво, а робота справжніх професіоналів.


Туряниця Сергій Васильович – висококласний професіонал, який гордо несе звання Медик – охоронець життя людини. А відтепер має ще одне почесне звання – «Заслужений лікар України». Вітаємо! Шануємо! Пишаємося!


Авторка – Галина Лисенко.
 ВІдео з нагородження дивіться на ютуб-каналі інформаційного видання “Український південь”:

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН