Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

“Під час окупації його переховували”: у ХДУ вперше за три роки розгорнули один з найбільших прапорів Херсона

На факультеті психології, історії та соціології зберігається найбільший за розміром, не тільки у Херсонському державному університеті, а й довгий час у Херсоні, Прапор України. – повідомляє прессцентр ХДУ.

Як розповіла декан факультету психології, історії та соціології Ірина Шапошникова, прапор пошили у 2009 році для фінального номера “Моя Україна” творчих колективів факультету. Полотнище розміром 9 на 13 метрів розгортали на урочистих та творчих заходах університету та Херсонщини.

Під час окупації Херсона у 2022 році прапор переховували співробітники факультету. Він залишився цілим та неушкодженим.

І от вперше за майже три роки прапор знову замайорів! Його розгорнули в івано-франківському офісі ХДУ під час урочистостей з нагоди вручення дипломів випускникам 16 серпня.

“Це не просто полотнище. Це – символ мужності та незламності нашого університету, його прекрасних традицій, глибокої відданості Батьківщині та віри в Перемогу. Переконані, що настане день, коли він знову замайорить на площі перед головним корпусом Херсонського державного університету у місті герої-Херсоні, сповіщаючи усім: ми – повернулися!”, – наголосила Ірина Шапошникова.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН