Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Проректорка ХДУ стажуватиметься у Гарвардському університеті

У Херсонському державному університеті триває заняття Університетської школи професійного розвитку для науково-педагогічних працівників. Учасникам презентували можливості академічної мобільності від Американських рад, – повідомляє пресслужба ХДУ.

“Місяць тому в нас була зустріч в офісі Американських рад з Яремою Бачинським, де ми домовилися, що під час проведення Школи професійного розвитку ми запросимо колег, аби вони показали “вікно можливостей”. Це важливий момент: нам потрібна не тільки зовнішня, а й внутрішня мотивація наших колег для того, аби боротися за збереження нашої спільноти, за якісне навчання, і за те, аби після повернення ми могли швидко розпочати відбудову людського капіталу на території Херсонської області. Перевагою є те, що 90 % програм, які пропонують Американські ради, не потребують знання англійської мови на високому рівні”, – зазначив ректор ХДУ Олександр Співаковський.

Він також додав, що ХДУ вже має успішний приклад такої співпраці з Американськими радами за проєктом “Bridge USA”. Так, цьогоріч фіналісткою проєкту стала проректорка з навчальної та науково-педагогічної роботи Дар’я Мальчикова, яка у вересні поїде на стажування до Гарвардського університету.

Модерували захід перший проректор Сергій Омельчук та проректорка з міжнародної, соціально-гуманітарної та науко-педагогічної роботи Алла Цапів, яка зазначила, що ХДУ має багаторічний успішний досвід співпраці з Американськими радами.

Спікерками на заході виступили представниці Американських рад в Україні – Марта Томахів та Юлія Піскорська, які презентували ті можливості, що доступні для викладачів.

Марта Томахів розповіла про проєкт “Bridge USA”. Це – програма обмінів для українських викладачів.

“Цей проєкт – мрія, що може стати реальністю. Він насамперед для тих, хто залишається в Україні і продовжує працювати, він дозволяє викладачам профільних галузей взяти участь у одномісячному стажуванні у США. Але насправді ця програма не обмежується лише одним місяцем, оскільки учасники починають співпрацювати з університетом до того, як поїдуть туди, і дуже сподіваємося, що продовжать співпрацювати після того, як повернуться”, – зазначила пані Марта.

Юлія Піскорська зупинилася на можливостях, що пропонує центр EducationUSA, що адмініструється Американськими радами.

“Наша глобальна місія – будувати зв’язки між представниками української та американської нації. Ми інформуємо про освітні можливості в США для українців. Ми не обмежуємося віком, працюємо як з тими, хто хоче навчатися одразу після школи чи університету, так і з тими, хто має багато професійного розвитку і бажання отримати новий досвід, провести дослідження тощо”.

Після виступів спікерок викладачі мали змогу поставити запитання щодо участі у різноманітних проєктах мобільності, умовах участі тощо. 

Загалом захід об’єднав близько 200 учасників.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН