Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

21 серпня: що ми про цей день знаємо

Благословенного дня! Прокидаємося, працюємо, допомагаємо ЗСУ! 21 серпня, середа
✔️ Міжнародний день пам’яті і поминання жертв тероризму

ДЕНЬ 910 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ – DAY 910 RUSSIAN AGRESSION

21 серпня відзначають Міжнародний день пам’яті та поминання жертв тероризму, Всесвітній день Аватара, День без косметики і макіяжу, День поета, День турботи про себе в інтернеті.

Православна церква вшановує пам’ять святого апостола Тадея, святої мучениці Васси.

Міжнародний день пам’яті та поминання жертв тероризм

Цього дня світова спільнота висловлює співчуття жертвам тероризму та їхнім родинам, усім людям, які побували в пеклі трагічних подій. Цього дня згадують кожну людину, яка загинула від рук терористів.

Тероризм є великою проблемою сучасності. Дуже часто жертв терористів забувають, їхні права ігнорують. А для людей, які постраждали від терористичних дій, це часто має дуже важкі наслідки. Допомогти таким людям пережити травму та повернутися до нормального життя може лише довготривала підтримка, яка складається із заходів фізичної, психологічної, фінансової та соціальної реабілітації.

✔️ Всесвітній день Аватара
✔️ День без косметики і макіяжу (No Makeup Day)
✔️ День поета (Poet`s Day)
✔️ День піклування про себе в інтернеті
✔️ До кінця року – 132 дні
Захід сонця 20:07 ⏱ Тривалість дня 14:12 Спадаючий місяць (17/18 день)


Іменини: Фадей, Васса, Феогній, Агапій, Піст, Аврамій, Корній, Олександр, Єфрем, Дорофій


День народження: 1754 – Вільям Мердок – шотландський механік, винахідник, першим застосував газ для освітлення. 1789 – Оґюстен-Луї Коші – французький математик. 1909 — Микола Боголюбов, український математик, механік і фізик-теоретик 1983 — Ольга Жуковцова-Кияшко, українська акторка театру і кіно. 1999 — Марія Смолякова, українська акторка кіно і театру.

Цього дня:
1937 — СРСР і Китай підписали Договір про ненапад.
1944 — у Вашингтоні відкрилася міжнародна конференція, яка підготувала пропозиції, що лягли в основу Статуту Організації Об’єднаних Націй.
1968 — країни Варшавського Договору ввели війська в Чехословацьку Соціалістичну Республіку для придушення «Празької весни».
1991 — Верховна рада Латвії прийняла конституційний закон про статус незалежної держави після антигорбачовського путчу (ДКНС).
1996 — заснована відзнака Президента України — орден «За мужність».
1996 — на Київській універсальній біржі відбулися перші торги в гривні з ф’ючерсних контрактів.
2005 — Блаженніший Любомир Гузар офіційно змінив свій титул на «Верховний Архієпископ Києво-Галицький» і переніс осідок до Києва.
2011 — у місті Олевськ на Житомирщині було відкрито пам’ятний знак на честь 70-річчя від створення Олевської республіки.
2013 — у громадянському конфлікті в Сирії війська підтриманого Росією сирійського диктатора Башара Асада застосували хімічну зброю проти опозиції. По житлових кварталах передмістя Дамаска м. Гута вони завдали ракетного удару з використанням зарину. Загинуло, за різними даними, від 350 до 1700 осіб.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН