Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Окупанти минулої доби масовано обстріляли Херсонщину: є поранені

Армія рф масовано обстріляла Херсонщину: прицільно била по рятувальниках та медиках, знищила унікальний навчальний заклад, є поранені мирні жителі, – повідомляє Поліція Херсонщини.


Ворог не припиняє обстрілів Бериславського та Херсонського районів. Минулої доби по населених пунктах противник бив з артилерії, мінометів, реактивних систем залпового вогню та БпЛА.
Від атак армії рф потерпали Херсон, Садове, Придніпровське, Антонівка, Станіслав, Кізомис, Томина Балка, Софіївка, Інженерне, Понятівка, Велетенське, Берислав, Нововоронцовка, Золота Балка та Заможне.


Ворожими обстрілами пошкоджено 29 об’єктів: багатоквартирний та 22 приватні будинки, спецавтомобіль ДСНС, три цивільні автомобілі, газопровід та генератор.
На світанку російська армія з артилерії атакувала Томину Балку. Пошкоджень зазнали чотири приватні будинки та дістали поранення двоє людей: 72-річний чоловік отримав вибухову травму, уламкові поранення спини та плеча, у 80-річної жінки – вибухову травму і струс головного мозку.


Окупанти скинули вибухівку з дрона на Берислав. Внаслідок удару постраждав 58-річний чоловік, якого доправили до лікарні з вибуховою та черепно-мозковою травмами, контузією, уламковими пораненнями тулуба, рук та ніг. Місто обстрілювали і з артилерії, пошкоджено приватний будинок.

Внаслідок артилерійських обстрілів пошкоджено чотири приватні будинки у Кізомисі та Софіївці, обстріл Золотої Балки спричинив загоряння сухостою.
З реактивних систем залпового вогню війська рф вдарили по Заможному та Понятівці. На щастя, обійшлося без постраждалих, пошкоджень зазнали два приватні будинки.
FPV-дронами загарбники били по Нововоронцовці, Антонівці та прибережній зоні Херсона.
У Велетенському через атаку безпілотника пошкоджено багатоквартирний будинок.


Упродовж доби російські окупанти кілька разів завдавали ударів по передмістю Херсона – Антонівці, де артилерійським вогнем та в результаті дронової атаки остаточно зруйнували першу в Україні та єдину на Херсонщині “Зелену школу”. Згодом російські військові обстріляли рятувальників, які приїхали гасити пожежу в закладі освіти. Пожежний автомобіль зазнав пошкоджень, самі вогнеборці не постраждали. У селищі пошкоджено три приватні будинки та два цивільні автомобілі. Це була так звана тактика “подвійного удару”, яку російська армія застосовує не вперше на Херсонщині. Зазвичай, повторні удари росіян направлені на знищення висококваліфікованих фахівців: рятувальників, поліцейських, медиків та комунальників.


Також зранку в Антонівці під ворожий артилерійський обстріл потрапив 72-річний місцевий житель, який отримав уламкове поранення голови. Снарядами пошкоджено два приватні будинки і газопровід.


До лікарні по медичну допомогу звернулася 65-річна жителька селища, яка постраждала 15 серпня внаслідок ворожого обстрілу. Медики діагностували у неї забої голови та ноги.
З міномета окупанти обстріляли приватний сектор Дніпровського району Херсона. Один зі снарядів влучив у будинок, в якому постраждало подружжя: 57-річного чоловіка та 53-річну жінку доправили до лікарні з вибуховими та черепно-мозковими травмами, а також контузіями. У зоні вогневого ураження пошкоджено п’ять приватних будинків.
До лікарні доправили 11-річного хлопчика, який постраждав внаслідок ворожого обстрілу Дніпровського району ще 12 серпня. У дитини діагностували мінно-вибухову травму і струс головного мозку.


На місцях ворожих «прильотів» працювали слідчо-оперативні групи поліції, рятувальники та медики, які збирали речові докази, документували та ліквідували наслідки обстрілів, надавали допомогу постраждалим.
За минулу добу поліція відреагувала на 295 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 21 провадження за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН