Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсонському державному університеті вручили 604 випускникам документи про освіту

У ХДУ  відбувся чи не наймасштабніший захід за два з половиною роки війни.  Було вручено  документи про освіту випускникам бакалаврату та магістратури спеціальності 222 «Медицина» Херсонського державного університету. Понад 500 учасників, дві локації – Івано-Франківськ та Херсон, а також гості онлайн, – про це написав Олександр Співаковський, ректлр ХДУ.
“Дуже багато цього разу було вперше. Вперше найбільша аудиторія івано-франківського офісу ХДУ не змогла вмістити всіх випускників, які висловили бажання особисто взяти участь в урочистій церемонії та отримати дипломи. Тому ми організували свято просто неба, як це було колись, за мирних часів, на площі перед головним корпусом університету у Херсоні. Загалом близько 200 випускників отримали довгоочікувані дипломи особисто: понад 100 у Херсоні, ще 88 у Івано-Франківську. В цілому цьогорічний випуск – це 604 студенти. Вони унікальні, адже навчались під час війни, окупації, релокації, з різних куточків України та світу.
Вперше ми вручали дипломи випускникам магістратури самого молодого нашого факультету – медичного”, –  написав Олексадр Співаковський.

Вперше присутніх на святі вітав легенда спорту, заслужений майстер спорту України, народний депутат України ІХ скликання, багаторазовий чемпіон світу і Європи, призер цих змагань, чемпіон Олімпійських ігор у Токіо, срібний (2016) та бронзовий призер Олімпійських ігор (2024) у Парижі Жан Беленюк.


Вперше на безпечній локації у рідному Херсоні понад 100 наших випускників отримали дипломи, які вручав ректор Херсонського державного університету 1996-2011 років, а нині голова Конференції трудового колективу ХДУ Юрій Бєляєв та начальниця Херсонського міського управління освіти Наталя Журженко. Для Юрія Івановича це 52-га урочиста церемонія, а для Наталі Сергіївни – символічна подія, адже їй, випускниці нашого закладу, документ про освіту вручав теж Юрій Бєляєв.
“Вперше на святі були присутні не тільки наш друг та партнер – ректор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігор Цепенда та співробітники ПНУ, а й ректор Івано-Франківського національного медичного університету Роман Яцишин. У нас стає все більше друзів. Вдячний за добрі слова на адресу університету та випускників!
Дуже тепле вийшло свято. Академічну спільноту вітали заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації Володимир Клюцевський, начальник Херсонської міської військової адміністрації Роман Мрочко, заступник міського голови Івано-Франківська Святослав Никорович. Для мене подія важлива тим, що попри розпорошеність, ми продовжуємо зберігати херсонську ідентичність та думати про повернення у рідний Херсон”, – додав ректор  ХДУ
Понад 600 випускників – це унікально!
“Попри екстремальні умови, ми разом пройшли з вами складний шлях. Херсонський державний університет ніколи не був фейковим, тому диплом – це не папірець, це ваша робота, це ваша можливість, дорогі випускники, побудувати власну траєкторію успіху у своєму житті. Дякую вашим батькам, близьким, знайомим, бо їх плечі, їх мотивація, їх сила допомогли вам отримати результат. Дякую викладачам та співробітникам ХДУ. Для них це теж свято. До речі, всі 9 деканів наших 9 факультетів сьогодні особисто вручали дипломи своїм тепер вже колишнім здобувачам. Сподіваюсь, що частинка моєї душі, яку я вкладаю, підписуючи документи про освіту, буде завжди з вами. Успіхів та до зустрічі у рідній Херсонщині. На завершення заходу всіх нас чекав сюрприз – вокальні виступи від народного артиста України, професора кафедри музичного мистецтва факультету культури та мистецтв ХДУ Віктора Гурби та випускниці факультету Анни Манжай. Пісня «Родина», яку виконували усім загалом, розчулила до сліз. Як і обійми, якими ми всі сьогодні щедро обмінювались”, – підсумувв Олександр Співаковський.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН