Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

14 серпня: що ми знаємо про цей день

 ✔️ Всесвітній день каліграфіїЦей день присвячений мистецтву красивого письма та його історії, яка налічує тисячоліття. Каліграфія поєднує в собі письмо та образотворче мистецтво, має різні стилі та традиції, які розвивалися в різних культурах, так

✔️ Всесвітній день ящірки
 Це свято було започатковане групою ентузіастів-герпетологів та любителів дикої природи. Мета цього дня — змінити негативне ставлення до ящірок та підвищити обізнаність про їхню важливу роль у природних екосистемах. Ящірки є одними з найчисельніших наземних хребетних і відіграють важливу роль у різних екосистемах, виступаючи як хижаки та індикатори стану довкілля. Наприклад, комодський варан може досягати довжини 3 метрів, тоді як круглопалий гекон з Вест-Індії має довжину всього 16 мм.
✔️ День «Люби свою книгарню»
День «Люби свою книгарню» було започатковано у 2014 році Австралійською асоціацією книготорговців. Ініціатива має на меті привернути увагу до важливості місцевих книгарень, заохотити людей відвідувати та підтримувати ці громадські центри, а також підкреслити унікальну роль, яку книгарні відіграють у вихованні любові до читання та формуванні культури суспільсвтва.
 ✔️ День Незалежності Ісламської Республіки Пакистан
✔️ День зведення татуювання
✔️ День народження Telegram

✔️ 227-й день року


Захід сонця 20:21 Прибуваючий місяць (10/11 день)

Іменини: Олександр, Олексій, Василь, Аркадій, Микола, Володимир, Семен, Олімпіада, Феодосій, Михей, Маркел


День народження:1945 — Валерій Шмаров, український політик, 3-й Міністр оборони України, директор Аерокосмічного інституту

1983 – Міла Куніс – акторка США


Цього дня:

1980 — на Ленінській верфі у Гданську (Польська Народна Республіка) під проводом Леха Валенси 17000 робітників починають страйк, що став початком демократизації Польщі і повалення комуністичного уряду Ярузельського.


Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН