Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У ХДУ відбулося засідання приймальної комісії: обговорювалися перші результати вступної кампанії

У Херсонському державному університеті відбулося засідання приймальної комісії. До заходу долучилися ректор Олександр Співаковський, проректори, декани факультетів, керівники відділів та служб, представники приймальної комісії, – повідомляє прессцентр ХДУ.

Модерував засідання ректор ХДУ Олександр Співаковський. Він прокоментуваврезультати першої хвилі вступу, порівняно з 2023 роком:

“Якщо за результатами першої хвилі минулого року на бюджет ми мали 144 вступники, то цьогоріч маємо 196 рекомендованих для вступу на бюджетну форму навчання. Тобто, приріст є”.

Відповідальний секретар приймальної комісії Юрій Юрчук додав, що зі 196 рекомендованих до зарахування вступників, близько 150 – вже підтвердили свій намір.

“Якщо рухатимемося в такому ж темпі, то через декілька днів вже будемо готові підписувати наказ про зарахування”, – прокоментував Юрій Юрчук.

На порядок денний винесли 5 питань, які члени приймальної комісії ХДУ одноголосно затвердили:

1. Про рекомендацію до зарахування осіб, які вступають на І курс СВО «бакалавр», «магістр» (222 Медицина) на основі ПЗСО за державним замовленням.

2. Про рекомендацію до зарахування осіб, які вступають для здобуття СВО «бакалавр», «магістр» (222 Медицина) на основі ОКР «молодший спеціаліст», «фаховий молодший бакалавр», «молодший бакалавр» за державним замовленням.

3. Про рекомендацію до зарахування осіб, які вступають на І курс СВО бакалавр на небюджетні конкурсні пропозиції за кошти фізичних та/або юридичних осіб.

4. Про рекомендацію до зарахування осіб, які вступають для здобуття СВО «бакалавр», «магістр» (222 Медицина) на базі попередньої вищої освіти за кошти фізичних та/або юридичних осіб.

5. Про встановлення спеціального прохідного бала для осіб, які не отримали рекомендації для зарахування на місця державного (регіонального) замовлення (тільки для спеціальностей, визначених у Переліку спеціальностей, яким надається особлива підтримка).

Більш детально про ситуацію на кожному з факультетів доповіли декани.

“Вітаємо перших абітурієнтів із отриманням рекомендацій до зарахування на навчання у Херсонському державному університеті на бакалаврський рівень освіти та до магістратури на спеціальність 222 “Медицина”! Сьогодні, не зважаючи на вихідний день, відбулось засідання приймальної комісії. 

Шановні абітурієнти, ви зробили правильний вибір, адже наш університет – це вікно можливостей для тих, хто має мотивацію навчатись та будувати своє успішне майбутнє. Ми допоможемо вам сформувати зручний графік навчання, запропонуємо сучасні цифрові платформи з якісним сервісом та освітнім контентом, а також надамо безліч варіантів для міжнародної мобільності та паралельного навчання у кращих європейських університетах, проходження практик у провідних роботодавців України та світу. І це ще далеко не все. Ми цінуємо свою репутацію, тому постійно вдосконалюємось і впроваджуємо кращий досвід університетів Європи та США. Ми відкриті для всіх новацій і з радістю поділимось своїм досвідом з вами!

Вступна кампанія триває! Запрошуємо до родини ХДУ!”, – наголосив ректор ХДУ Олександр Співаковський.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН