Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині планують частково відновити зрошення, – ОВА

Це було озвучено на засіданні в  Херсоні  за участю Міністра захиста довкілля Руслана Стрільця.

росія зруйнувала найбільшу зрошувальну систему не тільки України, а й Європи. Більш ніж 300 тис. гектарів херсонських полів не мають доступу до води через знищення Каховської ГЕС.

Його відновлення – запорука високих врожаїв і продовольчої безпеки Херсонщини. Це питання обговорив з Міністром захисту довкілля та природних ресурсів Русланом Стрільцем.

Допоки тривають бойові дії відбудувати Каховську ГЕС – неможливо. Однак і без цього є можливість поновити зрошення для 25 тис. гектарів земель.

“Працюємо над модернізацією головної насосній станції однієї з зрошувальних систем. Це потребує додаткових інвестицій, але результат того вартий. Адже вдасться збільшити врожаї у 2-4 рази.Обговорив з Русланом Олександровичем питання передачі системи зі сфери управління Держводагентства до сфери управління Державного агентства України з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм”, – зазначив  Олександр Прокудін, начальник Херсоснької ОВА.

Це дозволить претендувати на отримання держпідтримки та грантів для впровадження нових технологій зрошення.

“Працюємо й над відновленням водопостачання у громадах, постраждалих через російський теракт на Каховській ГЕС. Після підриву дамби Уряд спрямував кошти для цього.На жаль, безпекова ситуація та постійні російські удари не дозволили використати їх у повному обсязі. Однак вдалося пробурити 6 нових свердловин, прокласти майже 2 кілометри водогону, розробити документацію й провести обстеження. Плануємо продовжити реалізацію проєкту у восьми населених пунктах. Завдяки цьому якісну питну воду матимуть понад 18 тис. людей. Озвучив Міністру фінансову потребу, а це – близько 170 млн грн”, – додав Олександр Прокудін.

Порушили на засіданні й питання утилізації небезпечних відходів. В одній з громад Херсонського району зберігаються пестициди, які потрібно щонайшвидше утилізувати, а також  забезпечення жителів сіл Херсонщини опалювальними матеріалами. Продовжуємо співпрацювати з благодійниками, аби взимку люди мали тепло в оселях.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН