Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Міжнародний реєстр збитків прийматиме заяви жителів Херсонщини за новими категоріями

Парламентарі продовжують свою роботу над тим, щоб українці мали змогу отримати відшкодування збитків, спричинених збройною агресією росії. Одним з елементів механізму компенсації є Міжнародний реєстр збитків, який із серпня прийматиме заяви за дванадцятьма новими категоріями. Про це повідомив народний депутат від «Слуги Народу» Олексій Леонов.


Міжнародний реєстр збитків, завданих агресією російської федерації проти України, є першою складовою всеохопного міжнародного компенсаційного механізму. Він створений на виконання резолюції Генасамблеї ООН від 14 листопада 2022 року «Сприяння здійсненню правового захисту й забезпечення відшкодування шкоди у зв’язку з агресією проти України».


«Із серпня заяви прийматимуть за дванадцятьма новими категоріями, зокрема, щодо загибелі людей, вимушеного внутрішнього переміщення та пошкодження об’єктів критичної інфраструктури. Загалом класифікатор дуже докладний, і в ньому понад 40 позицій, що стосуються фізичних осіб. Це ще одне свідчення того, що наші партнери розуміють ситуацію і підтримують нас», – наголосив Олексій Леонов.


Зазначається, що документи на відшкодування завданих збитків можна подати через застосунок або через портал «Дія».


«Херсонщина щодня потерпає від дій ворога, і щодня ми фіксуємо завдану шкоду не тільки майну, а й життю та здоровʼю громадян. Відповідати за скоєне має держава-терорист. Вважаю, що Міжнародний реєстр збитків – це дієвий механізм. Уже зараз міжнародна спільнота може оцінити, наскільки українці потерпають від дій росії. Шкода росте щохвилини», – каже перший заступник голови – керівник виконавчого апарату Херсонської обласної ради, очільник Херсонської обласної організації партії «Слуга Народу» Юрій Соболевський.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН