Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Нацпарку “Нижньодніпровський” виявили браконьєра і заборонені засоби вилову риби

Державні інспектори Херсонського рибоохоронного патруля продовжують здійснювати як і профілактичні заходи по попередженню грубих порушень правил рибальства на внутрішніх рибогосподарських водних об’єктах Херсонської області так і превентивні заходи із попередження незаконного продажу водних біоресурсів в місцях їх реалізації, – про це повідомляє пресслужба установи.
Так, 16 липня 2024 року близько 6 години ранку на території національного природного парку «Нижньодніпровський» в акваторії озера Біле, в районі смт Білозерка Херсонського району був виявлений громадянин, який здійснив вилов риби мисиновою сіткою вбрід. Таким чином місцевий мешканець добув 24 екз. карася сріблястого, 13 екз. краснопірки та 1 екз. щуки, загальною вагою 9 кг, чим наніс збитки рибному господарству України на суму 91 689 грн. Складено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст.85 КУпАП. Рибу та знаряддя лову вилучено.


Трохи пізніше на цій же водоймі під час рибоохоронного рейду було виявлено мисинову сітку, в якій знаходились водні біоресурси: 5 екз. карася сріблястого та 4 екз. окуня. Водні біоресурси були випущені у природне середовище, чим попереджено їх загибель та нанесення збитків рибному господарству України на суму 20 757 грн. Складено Акт виявлення та вилучення майна, власник якого не встановлений.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН