Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Дніпропетровській області запрацював гуманітарний хаб для ВПО Херсонщини

Для підтримки жителів Херсонщини, які вимушено покинули свої домівки через російську агресію, організовано гуманітарний офіс у місті Дніпро. Нині у Дніпропетровській області проживають близько 38 тисяч жителів Херсонщини, з них понад 15 тисяч – у місті Дніпро, – повідомляє Херсонська ОВА.


У новому офісі продуктові та гігієнічні набори вже отримали 136 сімей. Також 86 людей скористалися консультаціями психолога, який працює щоденно на постійній основі. За потреби тут людям нададуть і безоплатну юридичну підтримку.


«Я хочу подякувати всім хто допомагає нам. Зараз такий час, що ми цього потребуємо. Продуктів, уваги, яку нам приділяють. Для нас це дуже важливо», – поділилась на відкритті хабу переселенка з Херсонщини. Крім того, в гуманітарному офісі працює дитячий куточок, де проводитимуться індивідуальні та групові заняття.


Відкриття гуманітарного офісу стало можливим за підтримки Мирненської, Великолепетиської, Горностаївської селищних адміністрацій та Присиваської сільської адміністрації.


Офіс працює за адресою: м. Дніпро, Проспект Олександра Поля, 127 ️Графік роботи: Понеділок – П’ятниця з 10:00 до 18:00. Субота з 10:00 до 15:00 в черговому режимі. Неділя – вихідний


Щоб отримати допомогу, необхідно заповнити форму. Для консультації звертайтесь:  телефони 0800330951, 0675514725, 0669919589  У Херсоні для дітей організували кінопоказ в укритті. Херсонську малечу запросили на перегляд мультфільму «Микита Кожум’яка».


Стрічку на великому екрані подивились дев’ять дітей та чотири дорослих, які проживають у Центральному районі міста. Захід був організований комунальним підприємством «Кіновідеопрокат» за підтримки Херсонської ОВА та Unicef. Це частина національного проєкту «Кіно заради Перемоги», який популяризує українські фільми серед дітей. Безкоштовні кінопокази проводяться щотижня, даючи змогу дітям переглядати цікаві стрічки в безпечному середовищі. Відео- Херсоснька ОВА.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН

СУСПІЛЬСТВО