Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У 16 ЦНАПах Херсонщини реалізується проєкт «Адмінсервіс ветеран» (відео)

Заступниця Міністра у справах ветеранів України з питань європейської інтеграції Руслана Величко-Трифонюк відвідала Херсонщину. Вона побувала у центрах надання адмінпослуг, де працює “єдине вікно” для учасників бойових дій та членів їх родин, медичних закладах, а також провела нараду щодо реалізації ветеранської політики, – повідомляє Херсонська ОВА.


Участь у засіданні взяли заступник начальника Херсонської ОВА Ярослав Шанько, представники міської військової адміністрації, управлінь соціального розвитку та захисту населення, центрів зайнятості, а також керівники громадських організацій, що займаються питаннями ветеранів. Попри складну ситуацію через бойові дії, на Херсонщині активно працюють над покращенням ветеранської політики.


Нині у 16 з 17 ЦНАПів вже запровадили «Адмінсервіс «Ветеран», який надає понад 19 послуг військовослужбовцям та їхнім родинам за принципом «єдиного вікна». Ще одне питання – соціальна підтримка. Грошову допомогу отримують сім’ї загиблих Героїв, важкопоранені, а також діти військовослужбовців, які були у полоні.


Також передбачені виплати на відпочинок та оздоровлення дітей загиблих ветеранів, подарунки до свят і початку навчального року. Йшлося також і про відновлення – фізичне та ментальне, професійну адаптацію, допомогу у відкритті власної справи, а також компенсаційні програми за працевлаштування ветеранів.


Також пані Руслана оглянула приміщення, де невдовзі працюватиме хаб для ветеранів війни. Це важливий крок у забезпеченні підтримки для тих, хто захищав нашу країну та членів їх сімей.

Відео – Херсонська ОВА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН